Pages

Wednesday, December 30, 2009

Muallaf



Location : Sunway Pyramid.


Al-Fatihah. (tuk pengarah Filem)


Semalam mase tgh chating2, ternampak plak status mmbr ku. Posted, 'Muallaf'. So ku tny die.

"Ko da tgk ke Muallaf?"

"Da".

"Best ke?".

"Best. Giler".

"Ko biar betul. Tah2 saje nak mengenakan ku?"

"Tak la. Cite ni menginsafkan ku"


Malam tu, kebetulan de owg nak lanje ku tgk wayang. So, ku suggest la nak tgk Muallaf. Even ku tau die mst tak suke. Hee. So, cam biase laa cite Allahyarham ni. Moving slow. Ku tak tau camne nak ckp perasaan ku masa dalam wayang tu. Sejam da berlalu tp ku still tercarik2 tang mane klimaksnye cite ni. Dr tadi, ku tak klimaks2 pun.




1) Ku confused, ape yg Muallaf cube sampaikan ni? Kalo Muallaf nak cuba comparekan owg yg beragama Islam ngan owg yg beragama Kristian, tang mane lak comparison die. Setakat pe yg Muallaf tunjukkan tu, sume owg da tau. Cthnye, owg Islam akan solat bila tiba waktunya and owg Kristian akan g church kalo nak mintak pape kat tuhan dowang. So? (Even bagi ku, slot dlm filem ni lebih byk menunjukkan lambang salib dr yg sepatutnya)



2) Amani (as Rohani dlm Muallaf) botakkan pale. Kecoh satu malaya. Mmg hebat die sanggup botakkan rambut yg akan tumbuh balik tu. Mesti scenenye pun menarik!! Tp tidak same skali. Bg ku scene nye tak la sehebat kesungguhan Amani nak membotakkan pale. Biase je. Tak tragis pun.



3) Adegan cium2 Rohani ngan Rohana (adek die). Dlm cite ni dowang ni adek badek yg too close aa kununnye sampai sepanjang mase nak becium je. Tapi kalo da slalu sgt becium, tetibe ku ase nyampah lak tgk. Coz tak nampak keneutralannye. Tak bg effect pape pon kat cite ni.



4) Ending die. Serius tak paham. Dimana lelaki Cina ni belari2 anak masuk ke rumah Rohani pastu keluar balik sebab lupe nak tanggalkan kasut pastu masuk balik ke rumah dgn gaye yg agak tak sabar2 tuk mencari @ mengejar something @ sesorang dlm rumah tu pastu.....THE END. Huh? Tetibe kitowang dlm cinema tu, pandang sesame sendri. N ku confident yg dowang pun tekezut ngan ending die yg penuh ngan tande tny tu. Time tu terus ku tertanye kat Cipong, "Pehal ending die ni? Jangan kate cine tu beromen ngan Rohani dlm umah tu?".



Ishh entahla. Ku tak tau la same de ku ni mmg takleh tgk cite2 yg telalu byk maksud tesirat dr yg tesurat ni ataupun cite ni mmg tak best. Tp rasenye ku ni tak la terlalu SLOW owgnye tuk nak pahamkan maksud2 tesirat ni. Entahlah. Bagi ku, Muallaf hanya memberikan persoalan bersama jawapan yang masih belum selesai. Muallaf gak failed dalam menunjukkan agama Islam ni len dr agama yg len. Uish tak leh komen lebih2. Sensitip. Len owg len pendapat. Maaflah kawan, takde pun ase insaf ku tgk cite ni. Anggap jela ku tak tau appreciate filem2 yg telalu hebat camni. Kalo nak suh ku kasi star, ku leh bg 1 /20. OK? Sesape yg nak g tgk, Selamat Menonton!!

Tuesday, December 29, 2009

Suprise for Anil

Bosan. Tu la yg ku rase skang. Opismate lain sume da cuti. They all suh ku cuti jugak tp kalo ku cuti pun bukan de pape yg nak wat kat umah tu. So, keje jela. Baikkan ku? Bile ku da bosan, mule la rasa nak mengarang. Nak mengarut. Nak mencarut. Bile ase nak sume tu, sini la tempatnye. Tempat ku. Bukan tempat ko. Hehe. Sile ambil tempat duduk memasing. Ku nak becerite. On 23/12/09, Mr.James de gtau ku yg die nak wat dinner for our KL office. Memule, dia suggested satu restaurant kat Bangsar. Tp disebabkan ku kene g sowang n penyakit lupa jalan ku still menebal, so ku gtau kat dowang yg ku takleh nak follow if dowang wat kat KL, malam plak tu. Ku ni da la de penyakit silau. Byk tol penyakit ye. Last2 dowang kate, dowang mintak ku suggestkan kat area mane yg ku boleh g. So, ku decided kat Sunway. Kalo ku bg suggestion, ofkos dowang agree. Hee.

Bubba Gump


On 24/12/09, kitowang janji nak jumpe kat Sunway about 730pm. Memule ku ingat nak balik umah dulu. Tapi tak jadi. Macam wat keje 2x je kan. So ku terus la ke Sunway. So, my Cinta pun dtg nak menemankan sementara nak tgu kol 730 tu. Sempat la besoping bagai kat situ. Pas solat maghrib, ku terus roger dowang. Anil n Mr.Keswani da tgu ku kat Starbucks. De owg tu plak, ku ajax join jual mahal.

mari2 order..sedappppppp



Pas sume da de kat situ, we pun g la kat Bubba Gump Restaurant. Tgh kusyuk makan, tetibe de owg menjerit, "Please pay attention!! Today we'll celebrate birthday for someone". Aik. Tekejut gak ku. Bukan tekejut pasal owg tu bwk cake. Tp tekejut tetbe dgr owg menjerit. Da la ku tgh kusyuk menelaah meal ku yg sdp sgt tu. Rupe2 nye Mr.James yg jadi mastermind nak wat suprise for Anil tuk celebrate beday die on 19/12/2009. Hah tak ke blushing pipi hindustan Anil tu.

ni la yg ku order..slurpppp...



Penat je dowang jerit suh Anil stand on the chair tp mangkuk sowang ni juz diri je. Suh shake pun tanak shake. Kalo ku yg kene tu, da besungguh ku shake. Hahahaha. Tp kalo Anil yg stand on the chair tu, sah2 pale die tembus atap. Areyaaaa..huhu. Pas melantak, balik la. Siap tapau cake lagik. Anil kate, "Please tell Ton that im giving this (cake) for her". Heeee. Ingat gak die kat Ton.

Sayonara 2009

Lagi beberape jam je nak masuk taun baru. Nafas baru. Macam tak caye je mase tu bejalan pantas. Pejam celik, pejam celik da nak masuk new year. So ku sedang melipat & menggulung sume kisah2 n sejarah2 for 2009. Akan ku simpan lipatan & gulungan ni bebaik. Hehe. Conclusion tuk 2009? Bagi ku, taun 2009 ni boleh dikatekan lain dr taun2 yg sebelumnye. Macam2. Mane yg ku tak penah terpikir, mane yg ku tak sangka, all in 2009. Sebab, kalo nak diikutkan, taun 2008 contohnya, adalah taun yg hambar bg ku. Pendek cite tak la hangat seperti biasa.

2009. Oh Tuhan. Ku rase besyukur sesangat. First, tak sampai pun sebulan ku bis study, terus dpt keje. Alhamdullillah. Keje ku skang ni boleh dikatakan free stress. Even before ni, byk company yg col ku tuk offer keje. Utusan, contohnya, tapi ku tolak ngan cara yg baik. Bukan jual mahal. Tapi kalo ku accept, ofkos ku akan diletakkan in Brand Manaegement Unit. Unit ni yg akan membuatkan ku bz mengalahkan bini Najib. Tak tentu lg ku sempat nak setup remos setinggi botol mineral. Tak tentu lg ku sempat nak sembang & lepak ngan my beloved family. Tak tentu lg ku sempat nak mereply msg mmbr2 ku. Tu belum lg ngan my dear, Cipong. Da tentu2 die sangap kalo ku takde. Hahahaha. N yg paling best, 2009 byk public holiday. Hee.


Second, ku still bersama si Dia. Terima kasih ya Tuhan sbb Kau menemukan ku dengan die. Aku syg banget same die. Die tak pernah byk songeh melayan ku yg terlalu byk songeh ni. Kalo lah ku kat tempat die, da kene sepak da. Heee. Die tak pernah nak mengungkit2 atas pe yg die da wat kat ku. Die slalu sabar ngan pangai ku yg kurang sabar ni. Kengkadang bile ku tgh marah, die leh senyum je, takpun mengejek2 ku lagi de la. Ayat biasa die kalo ku tgh marah, "biasa laa ni, owg tgh period". Even ayat die tu, menyakitkan hati ku sesangat. Pepandai je nak menyalahkan period ku plak. Die slalu pesan kat ku, "Kalo sowang tgh panas, sowang lg kene sejuk, takleh dua2 panas". Yela syg. Tapi pe yg ku citekan kat atas ni, time sedang hangat dilamun cinta la ye. Standard la tu. Sume owg camtu. Time becinta, sume sweet belake. Ceh. Mintak2 bile da kawin nnt, we still remain the same. Amin.

Third, memula nampak owg lain kuar masuk umah ku, ase cam janggal sgt. Tapi lelame da ok la. Disyear family ku da betambah lg sowang. Last April, Angah kawin ngan abg Perol. Welcome to the club. Time makan, kerusi slalu de 6 je tp da tambah jd 7. Pinggan yg dihidang pun dr 6 da tambah jd 7. Nexyear plak, jadi 8. Tapi mini kerusi n mini pinggan plak. Hehe.


Tu la antara2 kisah2 gembira ku tuk 2009 yg ku harapkan akan kekal sampai taun2 yg berikutnya. Byk lagi kalo nak cite tp cukup laa yg penting2 je. Tapi tipu laa kalo ku takde kisah sadis kan. Tapi sadis sgt sampai nak kene ingat sampai mati tu takde laa. Cuma small2 sadis jela. For the next year, ku kene menjadi seorang yg cukup rapi dlm segala hal. Takleh memain lg da. Oh. Tidak!! Cukup!! Cukup!! Ku tanak membebel panjang2 lg da. Ku nak menggulung da ni. Nak lipat 2009 ni. Moga2 tuhan merahmati kita dan permudahkan segala urusan kita pada masa akan dtg. Amin. Akhir kate, Selamat tinggal 2009 dan Selamat datang 2010!!

Sunday, December 27, 2009

My Day - Part 2 (My Risik ring)

Rajinnye ku mengarang.

Pepagi da ase nak menulis.

Pagi tadi ku makan nasik lemak buatan mak.

Hadoi sedapnye. 2x tambah.

Tejejas diet ku.

Point yg sbenar is, semalam ku da cari lg satu barang penting.

Pilih punye pilih, terus terbekenan.

Kan senang. Settled.

Year End Sale


Dari jumaat lepas sampai ler rini, ari2 ujan. Sejuk je ase. Kalo laahhhh..haahhaha (pe ku ckp ni). Maybe sbb cuaca jap ok jap tak ok ni yg wat ku ase tak sedap badan kot. Tetibe ku terdemam lak start sabtu ritu. Tu yg ku lepak umah mak ni coz sok MC. hehe

Jumaat
Teman Pija soping. Kalo bab2 soping, ku mmg sedia jadi peneman setia. Cam biase, kuar je dr soping complex mst kene de hasil. Ku bli baju 2 helai je. Malam lak kuar ngan Cipong. Sempat rembat kasut keje sepasang.

Sabtu
Tekak da mule sakit. Kunun planning nk g PD ngan Muharam's family, last2 tak jadik. So tukar plan g Mid Valley tuk collect brg. Haa ptg ni ku da ase badan ku semacam. Ase ade simpton2 nak demam ni. Makin lame, makin lembik ase badan. So ku decided nak blk umah mak. Lagipun da kitowang da dekat area tu.

Ahad
Lagi skali tak jadi plan g PD. Erm selamat la ku ni bukan laa ngidam nk ke PD tu. So lepak umah je. Petang g Alamanda plak ngan Cipong sbb die nak tgk kasut. Last2 ku plak yg dapat.Ku beli sandal lagi satu. Kalo da bekenan tu, sapu jela. Dr kempunan kan? Hee. N skang ni, ku tgh dok menaip sambil adeq tgk Supernatural, mak tgh balun Chicken Chop, Alin mengunyah Fries, ayah tgh tdo (demam gak) n Pija da berambus balik SA. Pasni nak sms bos ku, kasitau nak MC sok. Pastu ZZzzzzzZZZz


p/s : tak saba nak gaji nexweek...nak soping lagi lagi lagi!!!! Y.E.S! Y.E.S! Y.E.S

Wednesday, December 23, 2009

Alasan untuk tidur lebih masa


Kol 5 pija da bangunkan ku sahur. Rini planning nak pose.

Adoi. Liatnye nak bangun coz malam td tdo lewat, 1230pm. Sbb ku g dinner ngan opismate. Sok ku cite ye psl dinner tu.


Mase pija bangunkan ku, tetibe tedetik dalam hati, "malas la nak pose rini sbb kompem ku lapar tgh hari nanti "

Aik..kalo pose, mmg laa lapar kan. Tu namenya PUASA.

Tp ku tau, sesungguhnya time tu maybe ku sedang mencipta alasan tuk tak payah bangun.

Teruk tol. Last2, gerakan pija kali ke-2, ku gagahkan gak bangun n sahur.

Pas solat, sambung tido balik.

Lagi skali alarm plak kacau tido ku. N seperti biase, ku abaikan je. Pija pun lena lagik kat sebelah.

Tepat kol 8am ku bangun. Serentak plak tu ngan pija.

"Macam nak MC la", pija mula kasi ku idea n harapan yg tinggi.

"Jom la", ku kate.

"Nak Ambik MC katne", pija kasi respon.

"Kat Puchong", idea ku yg kununnye bernas.

"Alaa..jauh plak..nak belakon sakit tu yg tak tahan tu", pija mule was2.

"Takpe..kat Puchong ni tak payah belakon. Cakap je nak MC", ku besungguh lagi.

"Ish tanak laa...macam tak best a. Takut nampak sgt lak. Tak nak la ikut perasaan sgt. Keje la", pija meyakinkan ku.

"Lagipun nexweek ko nak MC kan? kate nak jenjalan ngan Cipong?", pija tanya lagi.

Bleh plak main planning2 bile nak MC eh. Tak tahan tol a. Heee. Tapi tu perkara biase. Ku pun polo jela. Kalo nak MC sowang2 takde makne lak. Ku nak watpe je kat umah tu. Takde geng.

So ngan pantasnye pas diskus2, kitowang mandi2 n siap2 terus chow.

Bayangkan kalo ku de company sendiri (Amin) n ku de staff cam kitowang??

Uish. Tak dapat ku bayangkan.
p/s : Kalo dah kawin, lagi liat nak bangun kan. :-)

Tuesday, December 22, 2009

Island Red Cafe

"sweet 24"

Alkisah. Mule2 tak planning pun nak wat surprise kat Cipong. Petang rabu ritu, tgh2 busan kat opis, muncul lak idea nak wat surprise kat die. Hah pe lagi, after da confirmed ngan sume ahli2 rembo, so kitowang pakat nak g makan2 jumat malam kat IRC, Anggerik Mall.

Petang jumat tu, dalam kol 2 ku g reserved table for 8 owg. Pastu ku pon diskus2 la ngan manager kat IRC tu dat ku nak wat surprise for someone malam tu. Settled. Next, ku g bli cake lak kat Secret recipe. Seperti biase, favourite cake, Indulgence. Then anta balik ke IRC. Settled.

So spt yg dijanjikan, kol 9pm sume da tgu kat sec4 n leaved same2. Paling mengeciwekan, order kitowang lambat sampai. Satu persatu die bagi..Adoi. Kol bape la nak bis mkn ni. Arghhh sakit hati. Macam ba alip ba ya servicenye. Bayangkan adex n eca punye meal, kol 1130 baru sampai. Padahal kitowang order dr kol 930 td. Dapat tak bayangkan?? Kitowang siap jenjalan lg dalam mall tu. WTF. Mood ku da down.

kosongkan meja?? hee

pun kosong...menu book je lebih...


Last2, ku inform kat Amir & Leman ( staff IRC ) yg ku nak wat suprise for Cipong time tu jugak. Kalo nak ikutkan planning, after sume da bis makan baru wat. Tapi bile da jadi camni, tepakse la. After 5mins, Amir n Leman bawak cake siap ngan lilin ke meja kitowang.


Supriseeeeeeeeeeeeee!!!!

cipong yg sedang malu2..

Memasing nyanyi sambil tepuk tangan.

Hepi Beday to You...

Hepi Beday to You..

Hepi Beday to Cipong...

Hepi Beday yo You....

Eceh. Mase tu automatically sume pay attention kat adegan suprise ni kejap. Memasing bg kejesame. Hahaha.


fuhhhh...padam!!!


Yang paling ku excited when customers2 len pun join us to nyanyi. Everything goes well for that part. Ku excited sgt coz surprise ku menjadi.Hehehehehe. N cipong kate, die langsung tak syak yg ku nak wat camtu even petang tu die da nampak receipt secret recipe. Hahahahaha. That it was my 1st time wat surprise kat owg. Kat ku slalu gak la..heee.

meja masih kosong???eeee


Even spoil sket tang makanan tu (actually bukan sket tapi byk. Teruk sgt……………). Kunun2 malam tu malam last laa ku tinggalkan kenangan manis kat Cafe tu. Sbb pasni ku takkan dtg lagik daa. Hehe. Babai. Tu pun sket. Yg banyaknye, kenangan pahit. Ishh tak dapat nak cakap laa betape teruknye service dorang. But ku sgt2 puas hati tang surprise tu. Huh. Lega. Sume da settled. Alhamdulillah. Best.


Monday, December 21, 2009

Santau

16.12.09

"Ini plem lain dr yang lain. Sangat seram dan menyayat hati", kata David Teo.

Tapi kate aku,

"Ini plem sgt bodo dan sgt menyakitkan hati. Terlalu byk menyesal tgk ini plem"

Oi david. Len kali jangan arap ku nak tgk cite ko. Ni pun kire da bagus ku larat lg nak g tgk. Tu pun bile si Ina yg nak tgk plem "len dr yg len" ko ni. Starting, moving, ending sgt shilake. Sesape yang teringin tgk, beniat nak tgk, baik batalkan je niat tu. Bagi ku baik ku tgk drama Nur Kasih yg jauh lagik hebat dr cite ni. TOTALLY OUT.

Experienced ku dlm cinema tu.

Kitowang mmg wat stock gelak2 je tgk cite ni. Ini bukan cite seram. Ini cite kelakar. First2 tgk da dapat agak pe yg akan jadi. Takde suspen langsung. Takde keterujaan langsung. Tak tahan sgt tgk cara dowang halau hantu. Sejibik macam Kimberly n Tommy nak betukar jadi Power Rangers tuk melawan Rasaksa. Adoi. Kuar dr cinema tu mmg ku carut2 kan si David Teo ni.

Seat kitowang da best da. Paling belakang, tgh2 plak tu. Tapi cite plak spoil. Actually ku takde laa mengharapkan cite ni mmg tersgt best. Tapi ku keciwe nape laa cite melayu ni tak ubah2. Mane laa asik tak kene kutuk je. Ingatkan da nak masuk 2010 ni, maju aa sket. Upenye still zaman 1990-an. Kesian.

Selamat laa yg g tgk ni sume satu pale (Kuja, Kulin, Kunda, Kuna, Kuna nogori) . So takde laa terase boring sgt. Kalo tak mst ku da...ZZZzzzz. Ops nak cite kejap. Ritu ku g tgk 2012. Tp tak ingat bile. Mase tu movie start kol 130. N ku tgh pakai baju yg tak memenuhi ciri2 nak masuk cinema. So, ku kesejukan. (Bukan laa ku pki singlet je...tp ku pki baju nipis) Last2 ku tido. Jadi no comment psl cite tu. Heeee

Sunday, December 20, 2009

My Day - Part 1 (My Engage ring)


12.12.09

Aku belepas ke midvalley by KTM. Before tu, ku nak cite sket psl KTM ni. Da lame ku tak gunekan public transport yg satu ni. Setau ku, KTM ni mmg famous ngan kelembapannye. Tapi disebabkan nak teman dak sowang ni yg nk merase nek KTM g mid, so ku polo kn jela. Mmg tak syak lagi, mcm taik.

Ku sampai kat station sec19 kol 12 but around 130 baru la binatang panjang ni muncul. Then transit kat KL Central. N lagik skali KTM menunjukkan bakat lembap die. Last2 around 3pm baru sampai Mid...Arghhh. Ku tak tau la camne foreigner2 dtg jenjalan kat Msia kalo dowang gunekan khidmat KTM ni. Sadis. Suckit.

pokok2 santa


Mmg meriah ngan pokok2 Krismas. So kitowang pun terus pusing satu mall tuk mencapai misi. Before ku carik barang ni, mmg ku da survey2 kat tenet. Saje tgk2 kalo de yg bekenan. Tapi bile da carik kat Mid ni, ku tak jumpe pon macam ku tgk dlm tenet tu. Yg harge boleh wat rumah gak yg ku minat. Heee.



harus sempat beposing!!!


Ku dah malas nak g carik tempat lain. Nak tanak rini ku nak carik gak sampai dapat. Pusing punye pusing, n try punye try, finally, misi berjaya. Even bukan macam yg ku nak tapi takpela. Ok jugak. Aku suka. Tak saba nk apply. Hee. Time balik, mmg kami benasib baik. Dpt train cepat n sampai pon cepat. Suka!!!!


pic ala2 candid

Wednesday, December 16, 2009

Azam 2010

Ye..lagi beberape ari je lagik nak masuk taun baru...taun yg da start ke angka puluh...wahhh macam tak pecaye...lagik 10 taun je nak sampai ke 2020...wahhh lagi....terase cam dasat n gerun n nebes...sume de...heee


Kalo nak diingatkan balik...dulu mase kecik2 ku slalu pk yang ku takkan sempat merase abad ke-2000 ni...mane tak nye, ustazah ku slalu kate, "beza hari kiamat dengan kita adalah sebesar jarak dr jari kelingking n jari manis je"...Aik!! time tu ku tetanya2 gak, jari kelingking sape ustazah?? jari ku ke?? kecik ni...sempat ke nk SPM ni?? cam tak sempat je...baik ku tak payah blajar beriye...mustahil sempat!!


Ku tak tau sama ada time tu aku sedang mencipta alasan utk tak payah blaja or ?? entah....hahahahahah time tu otak pon otak zaman jahiliah...so macam2 laaa pk benda2 yg tak masuk akal...tp syukur alhamdullillah...sangkaan kanak2 ku meleset & tebabas jauh!!!!!


Ok. Skang cite pasal azam.


Azam ku for 2010 adalah :
BUAT POKOK DUIT.
End of this year ku akan beli baja pokok. Early 2010 ku tanam benih pokok. Mid 2010 pokok aku subur dan membesar dgn lebih sihat dan besar. End of 2010 ku da boleh kutip duit2 dari pokok aku. ITU AZAM AKU. AMIN.


Azam2 sampingan tuk 2010 :

1) Menguruskan badan yg semakin menakutkan ni
2) Mencantikkan kulit yg tidak dipedulikan selama ni
3) Tidak memotong rambut yg semakin pjg semakin merimaskan ni
4) tu je kot


Aku rasa 2010 is my adventure + challenge + struggle + excited + suspen year. Banyaknye..Oh. ye laa...n tak lupa jugak bagi taun 2010 ni, insyaAllah dengan izin-Nya akan hadir orang baru dalam hidupku n family..AMIN...tak sabanyeeeeeeeeeeee

Mengimbas azam 2009.

Ye..Aku lupe ape azam ku tuk 2009...heeee serius lupe. Atau ku ade berazam tapi azam ku tu hanya hangat2 taik ayam. Atau azam ku tu da expired tuk dicarry forward for nexyear. Atau azam ku tu entah ape2. So aku boleh kate ku takde azam for 2009. Sape2 yg penah dgr ku de melaungkan azam tuk 2009, pls let me know..sbb ku betul2 lupe..hahaha


Kalian, mari kita doakan sama2 supaya Tuhan akan terus bagi kita peluang tuk terus bernafas dimuka bumi-Nya ini. Dan supaya Tuhan mempermudahkan perjalanan hidup kita di masa2 akan datang. Dan supaya Tuhan makbulkan hajat dan doa kita. Amin...

Tuesday, December 15, 2009

Selamat hari lahir syg


Allah selamatkan kamu...

Allah selamatkan kamu...

Allah selamatkan sygku CIPONG...

Allah selamatkan kamu....

Epi beday to u...

Epi beday to u...

Epi beday to CIPONG....

Epi beday to u..........

owg len sebok nak masuk taun baru...tapi ujung2 taun ni die baru nak cukup umur..heee

yg ke "24"

To You Dear,

MOGA PANJANG UMUR...DILIMPAHKAN & DIMURAHKAN REZEKI...DIBERI KESIHATAN YANG BAIK...N YANG PALING PENTING, IM WITH U NOW WHEN U ARE 24..ALHAMDULLILAH...N HOPE THAT I CAN BE WITH U FOREVER EVER N EVER N EVER N EVER...echewahh...AMIN....

present???

not yet....

utang dulu leh yang??heee

pe nk bg aa?? ko nak pe yang?? oh...aku bisa stress!! even die tanak ku bg pape (konon!!!) tp ku pakse gak die pk pe yg ku patut bg die...kan senang!

kalo pompuan senang la...small matter bg owg lelaki...mcm2 leh bg....dpt teddy bear bsr same saiz ngan badan ko pun,pompuan da senyum sampai ke tinge..

DULU...ku penah bg die BELT n WATCH...

SIKALANG??? die request nk present yg ku wat sendri...hand made aa kunun..ok yang!! kalo tu je yg ko nak, tu ditanggung beres...sng sgt bg ku nak wat bnd2 cenggitu...but take time ku nak wat sume tu....even i ve no idea at this moment tapi takpe...tungguuuuuuuuuuuuuuu

pe yg penting....

AKU SAYANG KAMU

AKU CINTA KAMU

AKU PUNYA KAMU

LOVE U SO MUCH...

MUAHHHH...

Monday, December 14, 2009

Kisah Cincin

Rasulullah s.a.w. ada mengingatkan menantunya Sayidina Ali k.w. sebaik mengahwini puteri baginda Sayidatina Fatimah r.ha. Baginda berpesan kepada Sayidina Ali, jika memakai cincin, pakailah di:

1. Jari manis

2. Jari kelingking

Rasulullah s.a.w. menegah memakai cincin pada jari tengah (jari hantu) dan jari telunjuk. Kenapa? Kerana ia menyamai cara kaum Nabi Lut berhias. Kaum Nabi Lut itu ialah kaum dilaknati Allah kerana derhaka kepada-Nya.

Justeru, sama ada anda lelaki atau perempuan, ikutlah sunnah nabi s.a.w. apabila berhias memakai cincin. Bukan sahaja jari manis dipandang, malah dapat pahala pula.Jumhur fuqaha' berpendapat ia adalah sunnah Nabi; Imam al Baihaqi dalam al Jami' menjelaskan ia adalah sunnah. Imam az Zuhri meriwayatkan dari Anas bin Malik, bahwa Nabi bersabda,aku diperintah memakai kasut dan cincin (alQadhi dalam kitab libas wal zinah min assunnah hal.172)

Bahan/logam pembuatan cincin Imam al Baihaqi: perak bagi lelaki dan emas bagi wanita. Dalil diharamkan emas bagi lelaki, HR Ibn Abbas meriwayatkan Nabi telah terlihat seorang lelaki memakan cincin mas, baginda mengambilnya dan melemparkannya. (HR Muslim) Logam-logam lain: Ibn Rajab al Hambali; makruh memakai cincin besi, tembaga dan tembaga merah. Harus memasukkan batu permata pada cincin; kecuali batu permata atau seumpamanya yang berkaitan dengan khurafat.

Hukum membuat tulisan pada cincin. Imam al Baihaqi: harus menulis tulisan pada cincin kerana berdasarkan amalan Nabi saw yang membuat sebentuk cincin dr perak dan menulis kalimah Muhammad RasuluLlah.Ibn Umar, Imam Syafi'iy, para khalifah dan hakim menulis nama-nama mereka pada cincin merka. Imam Nawawi (alAzkar) harus menulis kalimah zikrullah atas cincin

Hukum memakai beberapa bentuk cincin Imam al Baihaqi: tidak ada keterangan melarang amalan memakai cincin lebih daripada satu. Ia terpulang kepada adat, tempat dan kumpulan manusia.

Mana lebih afdhal, pakai pada tangan kiri atau kanan? Al Baihaqi: Rasulullah saw dan seluruh para khulafa arrasyidin memakai pada tangan sebelah kiri. Namun ia menjadi khilaf fuqaha': Malik dan Syaf'iy: afdhal tangan kiri; Hanbali dan Hanafi: sebelah kanan. Imam Nawawi: (kitab: syarah sahih Muslim) Jumhur fuqaha' berpendapat harus pada jari kiri tetapi tiada makruh memakai pada jari kiri atau kanan.

Pada jari manakah lebih afdhal? Imam Malik, Syafi'iy dan Hanbali: yang paling utama ialah jari kelingking, sesudah itu jari manis (al binsyir) Keutamaan memberi cincin sebagai hadiah Ibn Hajar asqalani (al Isti'dad): HR Aisyah menceritakan sebelum Allah memasukkan ahli syurga ke Syurga , Dia mengutus Malaikat yang membawa pakaian dan sesuatu hadiah; ditanyakan apakah hadiah itu. jawab Aisyah: 10 bentuk cincin.

Menjadikan cincin sebagai sebahagaian daripada mahar (maskahwin) Ia harus dan menjadi sebahagian daripada adat umat Islam menjadikan cincin sebagai tanda pertunangan dan mahar, Ini menepati dengan firman Allah dan kamu telah memberikan kepada seseorang di antara mereka (wanita yang dikahwini) dengan mahar yang banyak.: (maksud s An Nisa': 20).

Sunday, December 13, 2009

Tercipta untukku


Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya citra terindah
Bila kau peluk mesra tubuhku
Banyak kata yang tak mampu
Kuungkapkan kepada dirimu...
Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku

Di setiap langkah yang menyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku
Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang menyakiniku


Kau tercipta untukku
Pasti waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu ku selalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku...

Thursday, December 3, 2009

Jangan ade dengki



Aku tak suke dekat ngan owg yg kuat dengki...

Aku tak nak kawan ngan owg yg suke dengki2...

Aku tak slese nak mengadap owg yg asik dengki...

Bukan nak memuji diri sendri....

Tapi so far aku takde ase dengki pon kat sape2...

Bukan ku nak cakap takbur...

Tapi tu la hakikatnye...

Aku tak penah lagi tanam benih dengki tu dalam hati ku ni...

Kat kengkawan tidak....ape tah lagi adek badek sendri....

OH tidak...

Nauzubillah...jauhkan laa ya ALLAH

Aku rimas dengan owg yg batak kelabit...(bak kate pija)

Aku suke dgr cite mereka pada mulenye...tapi nape ku rase makin lame ku mendengar, makin tak sedap cite ko ni...nape ku ase bende yang tak sepatutnye pon ko nak cite n ko nak tau...??

makin lame, makin ku ase cerite ko ni macam konon2nye ku heran sgt?

Sumpah..

Aku tak heran...

Lagipun bagi aku tak perlu untuk aku heran....

Sebab ko takde kene mengena dalam hidup ku...

Arini ku dgr...sok ku lupe...

Takde pape effect pun pade ku...

PELIK...

Dats y ku de reason yg kuat y MUST ku nak dengki ngan owg...????

Jangan same kan ati ku ngan ati ko...

AKu lain...ko lain...

aku sgt PASTI yang itu...

OK?

Sunday, November 22, 2009

Aku pasrah

Kenape time2 camni baru ku nak sedar…nape dari dulu ku tak sedar2…adoiii ni yg wat aku pasrah ni…ku tak tau pe nak wat….AKU INGIN KURUS!!!!! Tolong laa….seteres ok..aku nak kurus n aku mesti kurus...kalo tak...oh tidakkkk!!!

Nape ku rase masa sgt mendesak ni?? Adoi...sgt menyesal...banyak kali ku da nekad nak bediet...hasilnye?? sume org tau...malaysia kaya ngan makanan...n aku juge takkan ketinggalan tuk menikmati kekayaan malaysia tu....waaaaaaaaaaa

Takkan nak salahkan Malaysia lak kot...ni salah aku...terover perasan..kununnye badan ku ni da kire ok2 la n finally ni la padahnye yg aku dapat...tinggi ku 155cm..dulu berat ku 43kg tapi skg 46kg...wuaaaaaaa nape tak 40kg??

Camne nak kurus ni...tolong laa bg ku petua?? Tolong la jgn kedekut ilmu ngan ku yg tgh steres tahap gaban ni....tolongggg!!! nak kate ku mkn choc or segale jenis junkfoods tu, mmg tidak..ku kureng n kalo dlm sbulan tu jarang sgt ku mkn junkfood2 ni...

Yg pasti...slalunye aku :

Pagi2 : bekpes ngan milo + biskut / roti @ milo saje

Lunch : mkn nasik + lauk ( jarang skali lauk2 kari n lemak2 ni,slalunye sambal je)

Petang / Mlm : kalo ku kua ngan cipong belah petang, kompem ku mkn...mee / maggie goreng, so mlm tak mkn da...tapi kalo ku kua ngan cipong belah malam, ku tak mkn petang, ku mkn malam aa jwpnye...n kalo ku tak kua, mlm biasenye ku minum milo saje...

Tapi tu dr dr mon-fri je....weekend??

Segalenye2 mungkin...........wawawaw

Agak2nye.............tang mane ku kene kurangkan eh??? Arghhhhhh...

Joging?? Haa..ni mmg tesgt jarang ku wat....kalo dlm staun tu, boleh kire ku jog byk mane....n kalo tibe napsu mkn ku mengganas, mmg mcm2 makanan ku leh balun dlm sekelip mate...heee takuttttttt!!!!

Aizat pon leh kurus?? Aku pun mst boleh...malaysia bolehh!! Arghhhh...Tidak lagi selepas ini....ku mst minimize kan pemakanan ku!!! NEKAD!!! (arap nekad ku kali ni menjadi...heeeee) Aminn.......

Sunday, November 15, 2009

Polis Trafik



"along....da 7.45 laaa.."

"g lambat laaa rini...."

huhuhu...dialog biase...tambah2 g ari senin ni...monday bulus...hee

aku nak cite sket...cite ni bukan laa luar biase...bagi ku tersgt laaa biase...sebabnye???

mesti kowang da tebiase dgr ayat.."alaaa...polis ni kalo ngan pompuan sure cair punye..ayat sket je sure lepas punye..." TOL X?
tak pun ayat..."polis skg ni gatal2 aaa...baik tua or mude" TOL X?

paling biase..."ekeleh cam bagus polis ni..." TOL X? heeeee

ku pon tak telepas dr mengeluarkan ayat2 tu kengkadang (jgn mare ye warga polis sekalian)

"ekelehh...gatal tol owg tue ni..geli aku.." alkisahnye pagi tadi...ku nak g keje kan lalu Federal Highway tu ha..pastu mmg da kebiasaan abg2 inspektor sahab ni mmg akan ade tuk jage lalu lintas yg kununnye akan menjadi lebih lancar dan terapi dengan adenye mereka ditgh2 jln raye tu especially kat exit dr subang nak masuk federal tu...kdg2 muke dowang pon ku da leh hapal..mane taknye kalo da ari2 nampak kan..

ku ni kalo tgh drive especially if sowang2 lak dlm kete tu, ku mmg suke shake it..shake it bebeh..shake it..mmg badan ku ni automatik akan tershake kalo dgr lagu2 yg menaikkan nafsu menari..heheheheh kebetulan tgh ku kusyuk menggoyang2 kan bahu n tangan, rupe2 nye salah sowang inspektor sahab ni memerhatikan aku...die pandang ku..ku pun pandang aa die balik..pastu kitowang pon berbalas senyuman laa....sbb owg tue tu laa ku senyum balik kat die..kalo tak...........

nak dijadikan cerite...bile sampai kat Batu 10 tu, die leh polo ku...sbnrnye ku da pasan da yg de satu motor polis tu laju je dr belakang tp bile sampai sebelah kete ku, die leh slow...eeh!!! owg tue tadi upenye!!! die pandang ku n senyum2...pehal??? ku pon mls nak layan...ku slow drive laa..kebetulan depan ku tu de bas...so tak dapat laa die nak saing ku..

Alahaii...upenye die bagi bas tu jalan dulu then dapat gak die saing ngan ku..dekat giler ngan kete ku...nak tau pe die tanye??

"awak da kawin ke belom??" pastu ku wat tak tau je...lagi dan lagi die tanye...eeee

die polo je aku...macam escot lak kan...padahal ku pakai kete buatan perodua je pun..kompem kete2 lain ingat yg owg tue ni nak saman ku...hancing!! wat malu kete ku je...heee

Akhirnye...ku masuk junction ke KJ n die tepakse terus ke KL...mase ku naik flyover tu, ku sempat laa tgk die kan...nak tgk mane die g..upenye2 die pon slow drive n bg senyuman yg terakhir....yulkssssss

kalo mude n kacak begaye ku ampun kan lagi...n rela gak lagi nak kene ngorat camtu...tapi ni tak..da la tue..gigi takde...ishhh tak kene ngorat pon takpe!! adoi...tu laa die kisah polisnye...mmg tak salah n tak syak lagikkk....

Monday, October 26, 2009

Chakra Restaurant


1 week before


"Hazira...Netweek on 23/10/09 u have to come to JB n jois us..dis is not under company but dis is mine..whatever is, u cant say NO.." - Mr. Raj berkate..

"Alamak " - aku bekate...tp dlm hati je...

Memule mmg excited nak join them but tetibe mood down memandangkan aku kene g 1car ngan 3owg staffs lagik...ah mane leh jadi..da la sume jantan! pastu 1 day trip plak..

"Hazira..u have say no!! " - aku bekate balik dgn kondifennye...encik bf n my sis pon tak kasik ku g satu kete...bahaye wooo..

Esoknye..ku ngadu kat Anil..mane tau padayapa sowang ni leh adjust tuk aku ke..
"Areya..i ll not coming to JB if they still ask me to be 1 car with all of u otherwise i drive my own car"

Akhirnye...mereka akur ngan kehendak n keperluan aku...yesss!!! heee


23 oct 09

petang

aku tibe at JB about 3pm ditemani oleh pengiring, encik bf yg ku sayangi n cintai...(sempat lagi tu...ahahah)..mule2 masuk opis JB dulu...got small meeting...saje nak wat cukup syarat je..hee

handmade by Isvari n Karthi..Light of LIFE
posing lagi...
From left : Karthi, Isvari, AKU, Lily




malam

kring!!! kring!!! hahah...sume memekak col ku sbb ku tak sampai2 g kat restaurant tu..bukan sesat..tp ku mmg saje lambat2 kan..after encik bf solat, baru die anta ku...tengok2 sume da sampai..tetbe ku ase ala2 VIP aa plak...sume tgu ku temasuk laa big2 bos from Singapore...heee ampunnnn!!!


ini laa die...CHAKRA RESTAURANT
aku tak tau ape yg karthi cube lakukan...
senyuman dlm kerisauan....hee
Mr. Raj n his wife

lauk giler byk tp tak abis...siap tapau lagi..huhu

Warge2 Kota Singa...
Cheers...
Mr.Babu in blue..he asked me to dance..hahaha
entah ape2 yg kitowang cube wat...

end of memory daun pisang...

Thanks to Mr.Raj for sponsored n Hepi Belated Beday!! Paling paling paling paling time kasih kat encik bf yg temankan ku rini...from ku masuk opis dr ptg tu sampai laaa time ku tgh sedap2 minum2 makan2 mlm tu, die la yg sudi tunggu aku...padahl die pon tak mkn lagi tu..uhh teharu...inikah cinta??? hahahahahah sgt tak tahan...mmuaahh kol 11 lebih gerak balik KL...MISI BEJAYA!!

Sunday, October 25, 2009

c510a


Tadaaaa...ingat tak ku penah tulis pasal zaman nokia 5800?? skang hp tu ku da slamat buang jauh2 dari hidup ku..ecewahhh mmg TEPAT!! ku mmg takleh pki hp len slain dr SONY EKSEN..jiwe ku tetap pada yg EKSEN..



THURSDAY - 22 Oct 09 : dengan banggenye ku mendapatkan SONY EKSEN C510..even tak sehebat nokia 5800 ku yg lepas, but it was satisfactory..FRIENDLY USER tu penting bg ku tuk sesebuah handphone..pe yg wat ku suke sgt kat hp ni, screen yg agak besar yg membolehkan korang gune tuk tgk jerawat n sbgnye..beautiful simple, flat, price as well yg tak bape nak mahal ni (RM 540.00 kat Puchong, kat tempat len ku tak tau), ku leh dpt :

1) 3.2 megapixel, face detection
2) radio
3) 3g
4) gigi biru
5) GPS
6) MP3
7) come with U-Tube, facebook
8) n lain2....

OK la kan?? Berbaloi-baloi.....


Kalo nak ikut kan SEJARAH ku yg ingat tak ingat ni, masuk kali ni da kali ke-6 ku tukar hp..

1) 3210 - zaman skolah2 menengah dulu..tapi dak2 skg lagi masyuk..skolah rendah pon da pki hp P1..Fuhhh
2) 2280 - kalo tak silap ku la namenye..time form 6

3) 3210 - ni da masuk zaman U..tp 2nd year da tukar

4) K800i - hp ni mmg SUPERB..hp ni laa yg wat ku ase big different btw NOKIA n SE

5) Nokia 5800 - tak sampai setengah taun pon..ku da lelong..tah camne leh tebeli tah..touchscreen aa kunun

6) C510a - mintak2 ni laa yg last..

Takde laa byk mane pon..ku ni under normal level lg..de certain owg yg mmg habit tukar2 hp every 3 months tu lagik dasat...My advise...Even da pakai hp canggih manggih, jgn lupe byr bill k!! huhuhuh Ariossss

Monday, October 19, 2009

A few days back

Arghhh lega sudah...Alhamdullilah badan ku da beansur pulih spt biase after beurut 3 ari lepas..tetbe ase mcm da tua sangat je...haha biase laa..nak kate byk jalan pon tak jugak..nak kate telebih joging pon tak jugak..apetah lagi nak kate terover sports plak kan..tu pasal laa agknye badan2 ku ni sakit2..mane taknye..

---> bgn tdo ---> g opis ---> ym2 ---> lepak2 ---> tdo = lemak tepu

patut laa pon!!!

Actually nothing special yg ku nak karangkan arini..juz nak story je pe yg ku wat weekend aritu...

JUMAAT

Pas balik keje, mandi2 terus layan sate samuri kat kajang..da lame tak dtg cni..kebetulan nak g jumpe mmbr, singgah laa mkn kejap..comment : tak kaw seperti dlu OK...





SABTU

awal ku bgn rini...ase cam byk bende nk kene wat..nak soping sket n nak usha henpon..according to ENCIK pny plan, kitowang akan gerak blk sabak pg..tapi akhirnye dalam kol 2 baru gerak...biase la melayu mudah lupe kalo da masuk soping complex tu..da agak2 sejam bejalan singgah makan lak dulu kat kedai "MEE UDANG BANJIR" kat area mane ku tak ingat..MMG BANJIR!! udang die je penuh 1 pinggan..

TERUSKAN PEJALANAN...

singgah plak kat Sg.Besar, usha hp g..huuu..da puas bejln, baru laa kitowang sampai ke destinasi yg dituju..petang tu sempat kitowang g kubur arwah D-ONE..Al-Fatihah

Pas isya' baru laa kitowang gerak g umah SI TUKANG URUT..adoii!! pasrah n keciwenye aku bila si tukang urut lak demam..yoyo je ku da pakai kain batik..Last2 planning nak g beurut betukar g OPEN HOUSE plak..umah sape ku tak tau..polo kan aje la.."PAKAI JE BAJU ILA" mak ton cakap...selamat laa ILA ni saing2 aku je saiznye..dalam kol 10 baru gerak.




AHAD

pagi2 lagi mak ton da jerit panggil makcik sowang ni..upenye mak ton introduce ku tukang urut yg berikutnye..mmg sedap!! lame lak tu..satu badan abis sume diurut nye..LEGAAA

petang baru kitowang gerak balik..ade lagi?? takde...itu saje..mungkin SERONOK bg aku tp TIDAK bg kamu!! as i said earlier, nothing special..heee apepon.. SELAMAT MEMBACA

Thursday, October 15, 2009

Happy Deepavali



Vanekam!!!!
Picah itu kelapa...huhuhu raye da bis..sok turn geng2 gagak itam lak celebrate their festival...so rini opis ku leh dikatekan sunyi sepi..coz majority my opismate da start cuti goreng maruku..al maklum laa..dalam opis ku ni 98% mmg terdiri dr kaum kuah kari ni...hehehe kt branch KL ni ku sowang jela yg malay..kat branch JB lak, slamat de lg sowang malay..HQ kat Singapore lak sah2 totally india mariii....so rini nak kate byk keje sgt tu takla..average..kebetulan dowang de CME kt Selayang rini..tu yg sempat memblog kejap..hee


Pape pon ku nak wish gak la HAPPY DEEPAVALI to :

1) Mr. Doulat Bhojwani

2) Mr.Keshwani

3) Mr. Babu

4) Mr. Sushilan

5) Mr. Raj

6) Mr. Balakrisnan

7) Mr. Anil

8) Mr. Sega

9) Naven

10) Puvan

11) Isvari

12) Karthi

13) Vanisha

14) Alisha

15) Priya

16) Gheeta

17) Prakash

Lagi sape ekk....tak ingat la..ni je yg ku ingat..hee

May this Deepavali bring pleasant things to fill each happy minute and may the year that follows have special beauty in it...

- HAPPY DEEPAVALi -

mintak2 senin ni jgn laa dowang bwk maruku...kalo bwk pun jgn offer kat ku @ pakse ku try @ suap kat aku...haahaha aku tak makannnnnnnnnnnn!!!


Tuesday, October 13, 2009

Mane kawan

FRIEND FOREVER??

before ku start bg ceramah tak bebayar ni..ku nak gtau kat korang yg ku wat entri ni after ku bace blog BLUESPECKY..after bace, ku ase ku pon nak kasik opinion ku yang takde kene mengene ngan sesape ni..tapi entri ku ni bukan laa nak mengexpandkan kn tajuk die but juz want to share opinion ku bout "KAWAN"

betul kate ko bluespecky.."bekawan biar beribu"..bagi aku KAWAN adalah :
1) person with no expiry date
2) always available
3) always update
Honestly, ku tak jumpe g orang yg betul2 leh dipanggil "BESFREN"..ku tak tau laa same de ku ni :
1) tak reti bekawan
2) tak reti nak cari kawan
3) or ku ni memilih kawan
Tapi pe yg pasti...ku ni mmg memilih kawan...tambah2 g kalo kawan ku tu seorang "PEREMPUAN"..fyi ku ramai kwn lelaki than kwn pompuan..kalo nak compare both of them mmg sgt byk laa bezenye...as we know, LELAKI tu memang dilahirkan sbg seorang yg "HARDCORE IN FRIENDS RELATIONSHIP"..ku tersgt kagum bile tgk care owg lelaki bekwn...mmg dowang akan besungguh2, senang cite mmg nampak laa keikhlasan dowang dllm bekwn tu...(majority...based on pe yg de selame dpn mate ku ni...blkg mate ku tak tau ehh...hee) mmg ku respek suspek tabik punyelah kat dowang ni!!
Tapi (tapi lg...hee) TIDAK bg POMPUAN...sgt la berbeze n sgt laa ketara...mmg susah nak cari kawan pompuan yg betul2 leh panggil kawan..kes2 camni laa yg wat ku sgt memilih tuk bekwn ngan pompuan even ku sendiri tringin sgt nak nak ade kwn pompuan yg betul2 leh wat kawan...MESTI HIDUP LEBIH SEDAP..hee nape ku memilih n ckp camni?? sebab pompuan :
1) selalu bykkan GOSIP.. ---> mustahil laa ku tak penah begosip langsungkan...tu kan salah satu agenda pompuan..hahaha (jgn tak ngaku lak ye anda diluar sane) tp jgn laa lebih2..BOSAN!!
2) selalu de prasaan JELES ---> mcm tak puas ati je kalo si A lebih sket dr si B..de je ase iri hati kt owg tu
3) selalu kedekut ILMU ---> "ko pakai krim muke pe a?? cantik aa kulit ko" - A.."ku pakai biase2 je" - B
4) time susah baru nak carik kite ---> weh...bf ku bla..bla..bla..sen ku tgl bla..bla..bla..susah ati laaa
5) lupe kwn kalo tgh ANGAU ---> "sori ek ku tak dpt hantar ko g bus stand coz bf ku ajax teman cari selipar la"
6) Hipokrit ---> "cantik tak kasut ku?"-A .."biase je" -B (padahal dlm hati,eee mane die bli ni??? ku nak jugak)
Arghhhh...ku benci dis kind of people..tu baru sket n ciput2 punye kes..tu pon just example yg tersgt basic ku bg tuk korang phm..belom yg len lagi...no one perfect...aku paham!! tp wahai kaum pompuan, cube laa buang ase dengki, jeles n sbgnye tu kat laut jauh2...nak bekawan bia betul kawan...ku mmg teringin nak kawan yg leh share everything ngan aku..tp mcm da telewat nak carik kwn camtu..hahahha bukan ku kate kawan tu tak penting tp byk bende len lagi yg ku nak wat..nak cari for MYSELF di kale usia aku yg da meningkat naik ni..huuhuhu kalo bukan KAWAN yg dapat membahagiakan n mengkalerkan hidup ku, hope pe yg de depan mate ku skang ni, dapat laa mewarna warni kan hidup ku ni..huhuhu sememangnye aku BESYUKUR...
Mereka2 yg begelar POMPUAN tu, jgn la bekecik hati or trase hati coz dis is REALITY..aku bukan pereka cerita yg handal dlm becerite...tp aku seorang yang HANDAL DLM BETERUS TERANG...ati pon senang...yeyeye ok laa..sampai disini saje sesi luahan perasaan tuk arini..lain ari kite jumpe lagik...Daaaaa

Monday, October 12, 2009

Sebelas sepuluh sembilan

11.10.09

Menarik ke date tu?? Bagi certain2 owg, date tu penting for their big/special event ..same gak la cam aku..hee tp ku tak laa telalu taksub tuk memikirkan hal tu je...kire best gak laa date ni..11, 10, 09..patut laa ramai yg wat kenduri time ni...alaa2 norman KRU..07.08.09...ade yg ikut beday la..ikut no same la..no ganjil la..no menaik la..no menurun la...dan yg pasti bukan no ekor...heee ah sudahh!!! cite pasal date aa plak..STOP!

PAGI - PENGANTIN MENYOROK

Lokasi : Pendamaran, Klang

"yang, ku nak ikut, tak leh ke?"...alaa ciannye..nak gak ikut tu walaupun larangan keras da diberi..hehehe tapi disebabkan ase cian ku kat die n mak pon da col die tengah2 malam semalam ajax die g, ku pon bemurah hati g ambik die kat Puchong dulu..selamat ku bangun awal..kalo tak hai2 bai2 jela ye syg...pagi tu ujan plak..Seperti yg dirancang...we gerak dari shah alam nak ke umah bujal..bukan die kawen tp adek die (die masih dlm perancangan..heee)..so MAK, AYAH, ADEX, ECA, PEROL & ALIN dr SK to Shah Alam..n dari sane we g 2 kete..sampai sane dlm kol 11 lebih..sampai2 je da nampak kelibat Mak Esah (mak bujal) n we menuju terus ke tempat mkn..lauk yg ku ambik mase tu daging, ayam goreng, gulai nenas..masak daging die mmg SEDAPPPP!!! tapi ku tak sure daging tu masak pe...ase nak panggil je mak esah suh tapaukan lauk tu ntuk aku...hahaha

Pengantin menyorok?? jangan suspen...bukan pengantin tak nak kua bilik..tapi during kitowang datang n lepak sane sampai nak dekat kol 1, kitowang tak dapat jumpe ngan pengantin..mak esah cakap, "pengantin dtg kol 2" aduhhh..lamenye..yela..kitowang pon sampai awl..n pasni de tempat len nak g lagi..so, tak dapek aa nak tgu lelame...sempat tgk banner jela...atleast kenal gak muke pengantin..kan??


ketibaan tetamu kehormat...
bismillahirahmanirrahim...jemput makan
selesai tugasan makan...
kite minum dulu..cipong n adex..
kenyang sudahh...


PETANG - PENGANTIN BERGERAK

Lokasi : Dewan Komuniti, Presint 8, Putrajaya
Syok gak g byk kenduri dalam 1 ari ni..bukan sonok dpt mkn free je tp leh gak ase different situation..owg sane camni carenye..owg sane camtu carenye...tadi kat umah..ni kat dewan lak..kitowang sampai dalam kol 2 asenye...masuk2 je, da nampak pengantin...pengantin sedang belegar2...heee (tu pasal alin panggil pengantin bergerak..huhu) kat sni takde pelamin..."ISLAMIC"..pija kate..ku tak makan sbb kenyang lagi..tp mak, ayah, pija, cipong makan..dr sowang ke sowang komplen tak sedap..tak leh nak telan katenye..catering ni..selamat ku tak mkn..heedlm kol 2 lebih angkat kaki..

on d way ke putrajaya..
aksi cover album..

ni la pengantinnye...ESAH n husband (lena pija tdo)
besame otai..
candid kuar dewan..mak cari ayah ke??

besame syg ku..SMILE


posing yang...jgn tak posing


sempat lagi ye...merasmikan last photo


MALAM - LEPAK UMAH SAJA
Pas mkn2...layan tv..layan berita..layan drama airmate...sampai laa kol 10.30..pastu anta cipong blk dulu then terus ke shah alam...dekat kol 12 baru sampai umah...balik2 je terus tumbang...ZZzzzzZZZzz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers