Pages

Wednesday, July 13, 2011

PREGNANT TEST - dalam sejarah


Bulan 4 lepas, masa mula-mula mak aku dapat detect perut aku ni buncit, cepat-cepat dia suruh aku buat pregnant test. Malam tu jugak along and mak bawak aku pergi klinik beli pregnant test. First time aku buat. Dalam hati, betul ke aku pregnant? Tak mungkin. Sebab, rasanya baru lagi. Tapi kalau aku tak pregnant, pehal perut aku ni buncit semacam. Giler berdebar plus celaru. First time beb shishi dalam botol. Hee.

After 5 mins..........................the result is

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v
1 Line - mean NEGATIF.

Tiba-tiba aku rasa sebak. Even sebenarnya aku tahu yang memang mustahil untuk positif masa tu. Aku yang buat, aku tau la. Heee. Then awal bulan 6, lagi sekali aku buat pregnant test. Pun bukan kehendak aku sendiri. Kena paksa gak. Hee. Kali ni opismate pulak mintak aku check sebab nama aku naik untuk session teambuilding. Kalau pregnant, tak boleh pergi. Lagi sekali aku rasa tak sedap hati. Kali ni, aku check kat hospital.


Aku tunggu LAB bagi result. Bedebar giler ok. After 10 mins............the result is

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v
Budak LAB : Tahniah!!!!
Aku : Blur..
Budak LAB : Akak berjaya pergi teambuilding!!!!
Aku : Ya Allah. FCUK ko budak. Ko tak rasa apa aku rasa.

Negatif lagi. Belum ada rezeki.

Kali ni mood aku down giler. Tak cool macam dulu. Aku rasa sedih sangat. Aku balik awal. Takde mood langsung nak keje dah. On d way balik, aku menangis. Beriya aku menangis. Teresak-esak dalam kereta.

Awal bulan 7, lagi sekali nama aku naik untuk teambuilding ni. Eeee menyusahkan jela. Tapi aku rasa tak ralat sangat coz date aku kena pergi tu takde lah bertembung dengan date yang sepatutnya aku period. So, semalam, 12/7/2011 lagi sekali aku kena buat pregnant test. Kali ni, aku betul-betul redha dengan apa-apa je result yang aku dapat. Aku berserah. Kun faya kun. Malam tu aku susah nak tidur. Asyik terjaga je. Nervous giler nak tunggu pagi.

Pukul 6am, aku gagahkan bangun. Tak nak tunggu lagi. Aku nak buat pregnant test sendiri kat rumah. Aku tak nak buat kat hospital. Lastweek memang aku dah siap-siap beli digital pregnant test Clear Blue - 99% accurate. Lagi sekali, pregnant test ni menggugupkan aku. Menggigil la tangan aku dibuatnya. Bismillahirrahmanirrahim...

Macam biasa aku tunggu dengan jantung rasa nak tercabut...

after 3 mins the result is....

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v


Ya Allah, betul ke ni? Aku masuk bilik kejutkan Cipong. Pe lagi..hug-hug kiss-kiss la. Hee. Alhamdulillah. Syukur ya Allah. Tapi still early untuk aku bergembira. Pas masuk opis, aku terus jumpa doc nak wat UPT yang biasa, bukan digital. Result : Weak Positif. Alhamdulillah lagi sekali. Maknanya dalam first semester ni, aku sangat perlu berjaga-jaga. Sebab still early. Im so so so so happy. Doa semuanya baik-baik saja.

Ya Allah, aku sujud bersyukur pada-Mu.

4 comments:

Gadis Ini said...

alhamdulilah... jge diri elok2 yee...
suka sgttt.. elehh smlm owg ckp congt sj je wt2 xphm an.. hehehe...

CHENTA said...

takla...seyes mmg macam x ingat...sbb baru lgi kot...heee

Miss PIJAOSIX said...

yeyeeee......tak sabar..tak sabar...syukur..!!

CHENTA said...

alhamdulillah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers